Ден на Европа, 2023 г.: честване на европейското единство

На Деня на Европа честваме подписването на Декларацията на Шуман на 9 май 1950 г. Тя е амбициозен план за осигуряване на дългосрочен мир в следвоенна Европа, който се счита за началото на това, което днес наричаме Европейски съюз.

През май институциите на ЕС ви канят да участвате в множество различни дейности в държавите от ЕС, както и в институциите на ЕС в Брюксел, Люксембург и Страсбург. 2023 г. е Европейската година на уменията и ЕС се стреми да помага на хората да придобият подходящите умения за качествени работни места, а на предприятия — да се справят с недостига на умения.

Тази година ще бъде изведена на преден план Европейската година на уменията 2023, която ще стартира на 9 май. На 9 май ЕС ще бъде домакин и на фестивала за Европейската година на уменията. Фестивалът ще бъде свързан с много други дейности, извеждащи уменията на преден план в различни части на Европа. На специалния уебсайт за Европейската година на уменията могат да бъдат намерени повече информация за Европейската година на уменията и повече подробности за местните дейности в цяла Европа.

За Деня на Европа през тази година Бюрото на Европейския парламент организира триизмерно видео мапинг шоу „Заедно“, което ще бъде проектирано на фасадата на Регионалния исторически музей — София на 9 май от 21.15 ч.

Достъпът до шоуто върху фасадата на Регионалния исторически музей – София ще бъде свободен. Ще се редуват проекции на български и английски език, които ще продължат до полунощ.

3D мапинг шоуто ще бъде излъчвано на живо от 21.30 ч. на 9 май във Facebook страницата и YouTube канала на Европейския парламент в България.

 

admin

0897 921 381

admin has 124 posts and counting. See all posts by admin

Вашият коментар