Безплатно учебно съдържание по програмиране за българските училища

С подкрепата на фондация “Софтуерен университет” и с помощта на вдъхновени български учители и доброволци, е разработено публично хранилище за учебни материали за курсовете по програмиране и софтуерни технологии за българските училища:

https://github.com/BG-IT-Edu/School-Programming

В хранилището ще намерите детайлно разработени учебни материали, презентации, задания за упражнения и домашно, задания за проекти, с интегрирана judge система за автоматизирана проверка.

Фондация “Софтуерен университет”, нейният основател Светлин Наков, заедно със свои колеги, разработват книги и учебници по програмиране и софтуерни технологии с отворен лиценз. Книгите са написани от широк колектив от автори и редактори и се разпространяват свободно.

Всички публикувани учебни материали са свободни за използване в българските училища и учебни заведения.

Вдъхновени от проекта, будни учители споделиха своите учебни материали за редица курсове по програмиране и софтуерни технологии, които могат да са полезни и на други учители. Те са качени в това хранилище:

https://github.com/BG-IT-Edu/Free-Content

Фондацията подкрепя образователни проекти в сферата на програмирането, технологиите, дигиталните умения и свободното образование.

Фондация „Софтуерен университет“

 

admin

0897 921 381

admin has 96 posts and counting. See all posts by admin

Вашият коментар