Цветя за Елиас Канети от международно дружество “Елиас Канети“

116 години от рождението на нобеловия лауреат Елиас Канети се отбелязват  в Русе – родния град на писателя. Събитието се организира от Международното дружество “Елиас Канети” и Областната администрация.

Международно дружество “Елиас Канети” е международна неправителствена организация, която опазва духовното наследство на родения в Русе Нобелов лауреат за литература Елиас Канети и отстоява европейските ценности за мир и разбирателство между народите, права на човека и културно многообразие.
Сред неговите учредители и съмишленици са общественици, учени и творци от България, Австрия, Германия, Швейцария, Великобритания, Франция, Италия, Румъния, Унгария, Русия, Турция, САЩ и др.

Като следва мисията си да бъде последовател на Канети, европейският гражданин par excellence, основните дейности, които очертават профила на Дружеството, са: Култура и изкуство; Гражданско образование; Наука; Издателска дейност. Международният екип на Дружеството работи съвместно с културни институции и организации от държави-членки на ЕС, от Дунавския регион, от трети страни. В това сътрудничество той служи на благородната кауза на културната дипломация, изнася българска култура по света и внася чуждестранна култура в България. Обърнат е с лице към младите хора и им помага да осмислят сложната си идентичност на граждани на своя град и регион, на своята родина, на Европа и на света.

admin

0897 921 381

admin has 98 posts and counting. See all posts by admin

Вашият коментар