29 септември – Европейски ден на спорта в училище

Европейски ден на спорта в училище (ЕДСУ) е ден, посветен на насърчаването на физическата активност сред учениците, като се залага на елемента на забавлението и се изпробват нови видове физическа активност и спорт, за да се повиши усещането за „принадлежност към училището“ за всеки участник. Основната цел на кампанията е да насърчава физическата активност сред учениците в България и цяла Европа и да включва колкото може повече деца и млади хора, училища и организации.

Европейски ден на спорта в училище дава възможност на училищата:

  • Да популяризират физическото възпитание и спорта в училищата.
  • Да създадат условия за забавление чрез физическа активност за младите хора и да ги мотивират да са по-активни през целия ден.
  • Да подобрят общественото здраве и благополучие, чрез въвеждане на методи за учене през целия живот.
  • Да засилят социални умения сред учениците и тяхната мотивация за участие в различни инициативи.
  • Да са част от Европейското движение подкрепено от Европейската комисия.
За девета поредна година  екипът на сдружение „BG Бъди активен“ има готовност и желание да награди най-активните учебни заведения. И през тази година ще дадем възможност да увеличите Вашият актив от точки, като организирате събитие със специална насоченост, а именно „Спорт #БезОтпадъци“
Всяко училище само ще избира и организира конкретните занимания за децата, спортовете, които ще бъдат представени, а училищата с най-разнообразна програма в празника ще могат да кандидатстват за наградата Най-активно училище на 2023, като попълнят отчетна форма след провеждане на събитието. За участващите училища са предвидени различни напътствия и информационни материали, които ще улеснят работата им. А първите 100 регистрирани училища ще получат допълнителни материали и награди за участниците.

admin

0897 921 381

admin has 124 posts and counting. See all posts by admin

Вашият коментар