Уебинар на тема „Смесеното обучение – основен образователен модел след пандемията“

На 11 юни 2020г., за академичната общност на Русенския университет и неговите филиали, се проведе уебинар на тема „Смесеното обучение – основен образователен модел след пандемията“.  Модератор на събитието беше ректорът чл.-кор. проф. дтн Христо Белоев. Проф. д-р Ангел Смрикаров представи темата, която е разработена в съавторство в доц. д-р Диана Железова от Русенския университет и проф. д-р Румен Трифонов от Технически университет, София.  

Ректорът проф. д-р Ангел Смрикаров представи новия образователен модел, който се предлага да бъде следван – смесеното обучение. Обърна внимание на предимствата на традиционното и дистанционното обучение и предложи съотношението между тях да бъде различно, съобразено с научното направление и формата на обучение на студентите.

След презентацията се проведе дискусия, по време на която преподавателите споделиха конкретен опит и изпитани предизвикателства. Проф. Белоев закри уебинара, отбелязвайки, че това е началото на поредица от обсъждания, които целят дискутирането на възможни мерки и подобрения за създаването на новия по-добър модел на образование.

 

admin

0897 921 381

admin has 124 posts and counting. See all posts by admin

Вашият коментар