Победители „Изгряващи звезди“ 2023

В надпревара за приза “Най-добра учебна компания на България” участваха 25 финалисти.

Трето място:

Gougoutka
Идеята на нашата компания е да събираме геодезки данни и информация за газове и прахови частици на горните въздушни слоеве в труднодостъпни и слабо населени региони, както и извършване на фотограметрия – създаване на 3д модели с помощта на множество снимки и измерване на разстояние между дадени точки. Събраните данни ще бъдат продавани на клиенти, като ще послужат за определяне на замърсяването и неговите причинителите и за задоволяване на геодезистски нужди.

Второ място:

Plantum
“Plantum” е учебна компания, чиято основна дейност е разработката, производството и продажбата на авторска смес – заместител на почва, базирана на българския минерал зеолит, разпознат с многобройните си приложения и качества. Сред благоприятните свойства на сместа са влагозадържащия ѝ потенциал и издържливост.

Победител:

EM PAX
Нашата компания създаде контейнер с фотоволтаичен панел и механизъм за компресиране на отпадък. Контейнерът е за разделно събиране на смет, като зависимо от модела контейнер, отделенията могат да бъдат различни. Заради механизма отпадъците не се разпиляват в околността и се радваме на приятна естетическа среда. Нашата компания е фокусирана върху главните проблеми в днешно време- енергия и отпадък.

Европейският финал GEN-E, на който „EM-PAX“ ще представи България ще се състои на 11-14 Юли в Истанбул, където екипи млади иноватори от над 40 страни ще представят своите идеи и ще обменят опит.

admin

0897 921 381

admin has 121 posts and counting. See all posts by admin

Вашият коментар