Форум STEAM школо под пара от 29 октомври до 1 ноември

Национална програма „Изграждане на училищна STEM среда” е един от приоритети на Министерство на образованието и науката през последните години. Програмата има за цел да повиши интереса на учениците и техните постижения в областта на науките и технологиите, като подкрепи създаването на училищни центрове с фокус върху STEAM.

От 29 октомври до 1 ноември Учебен комплекс “Българско школо” в партньорство с Академия за родители организира събитие, което ще постави на дневен ред темата за ефективната организация и използване на STEAM пространствата в училищата.

Деца, родители, учители и специалисти ще разгледат възможните подходи на работа в подобно пространство и ще дискутират от каква подкрепа се нуждаят учителите, за да се възползват от предимствата му и за да организират смислен учебен процес.

На фокус ще са особеностите на изследователския подход при организирането на учебния процес и дългосрочните ползи, които такъв модел на обучение би могъл да има за мотивацията и развитието на учениците.

Събитието ще отвори общо пространство, в което ще се съберат и ще се обсъждат въпроси и идеи по темата училища, институции, НПО, бизнес.

На събитието очакваме:

  • 300+ учители и директори
  • 200+ ученици
  • 20+ добри практики
  • 40+ организации

Какво ще се случи в рамките на четири дни?

Форум за идеи – за учители и директори

Форум за обмяна на добри педагогически практики и запознаване с водещи организации. В рамките на два дни – 29 и 30 октомври, ще се обсъждат темите:

  • използване на STEAM пространството в училище за развиване на изследователски умения у учениците;
  • изследователски подход;
  • проектно-базирано обучение;
  • концептуално учене.

Входът за форума е свободен.

Докосни наука – за ученици, учители и директори

Експо на STEAM работилници за деца и възрастни. Участници са различни организации и компании, работещи в областта на СТЕМ обучението, които показват свои продукти, правят демонстрации как те могат да се използват, споделят идеи и опит.

Сред акцентите в програмата на „Докосни науката“ са демонстрация на VR STEM Химическа лаборатория, лего работилница, представяне на интериорни проекти, 3D модел на строителна площадка, макети на индустриални роботи, завършени ученически проекти, аудио книга-игра и още много забавни продукти и технологии, които показват как науката присъства в ежедневието ни и могат да променят начина, по който децата учат.

Докосни наука ще се проведе на 29 и 30 октомври и е с вход свободен.

Работилница с Гари Стейгър – за STEAM учители

В рамките на два дни – от 30 и 31 октомври, ще се състои задълбочена и практическа работилница за 50 учители. Нейн фокус ще е изследователския подход и ученето чрез правене. Ментор ще е водещия експерт в света Гари Стейгър.

На 1 ноември учителище ще участват в еднодневен уъркшоп-демонстрация с ученици, с които Гари Стейгър ще проведе “урок” в новото СТЕМ пространство в Учебен комплекс “Българско школо”.

Важно: за работилницата с Гари Стейгър е нужен билет. Местата са ограничени.

STEAM школо под пара е първото от поредица ежегодни събития, организирани от “Българско школо” и свързани с прилагането на изследователски подход в обучението.

Източник:

 

admin

0897 921 381

admin has 98 posts and counting. See all posts by admin

Вашият коментар