До 10 октомври десетокласниците могат да се включат в тригодишно обучение по програмиране

По Националната програма „Обучение за ИТ умения и кариера“ на Министерството на образованието и науката (МОН) в тригодишно обучение могат да се включат гимназисти, които не изучават „Компютърни науки“ в задължителната програма на професионалните паралелки. Занятията се провеждат през свободното време на учениците през седмицата, в събота и неделя или през ваканциите.

Занятията са комбинация от присъствени и онлайн дейности. Организират се от пет центъра – в София, Правец, Русе, Пловдив и Бургас, а се провеждат в над 40 населени места.

Сред преподавателите са специалисти от ИТ сектора и от висшите училища, което засилва връзката между бизнеса и учениците.

За участие в „Обучение за ИТ умения и кариера“ могат да кандидатстват десетокласници, като се регистрират до 10 октомври т.г. ТУК  или ТУК.

На 17 октомври ще се проведе входящ тест. Участниците ще получат достъп до него чрез имейла, с който са се регистрирали. На 24 октомври т.г. ще е втората (резервна) дата за входящ тест.

Групите за обучение ще се сформират до 31 октомври т.г., а занятията ще започнат на 1 ноември т.г.

Завършилите модула придобиват квалификация по професията „Приложен програмист“ и могат да продължават образованието си в сферата на компютърните науки или да започнат работа в ИТ компании.

admin

0897 921 381

admin has 73 posts and counting. See all posts by admin

Вашият коментар