Летни изследователски програми на института INSAIT

Лятна стажантска програма на института INSAIT

Осем от общо 686 кандидати – възпитаници на най-реномираните университети в света – Оксфорд, Калифорнийския университет – Бъркли, Швейцарския федерален технологичен институт в Цюрих и др. ще участват в първата лятна стажантска програма на института INSAIT. Министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков е бил на посещение в института и е разговарял с архитекта на INSAIT проф. Мартин Вечев, изпълнителния директор Борислав Петров, както и с част от изследователския екип.

Научноизследователската и развойна дейност на INSAIT включва изследвания в областта на изкуствения интелект и квантовите технологии, в т.ч. за управление на автономни автомобили, големи езикови модели, машинно зрение за автономни роботи и надежден изкуствен интелект и квантови изчисления от следващо поколение, като вече са изпратени първите научни статии в конференции за изкуствен интелект и информатика.

INSAIT стартира лятна AI програма за ученици STARS

Ученици от Софийска математическа гимназия (СМГ), ППМГ „Акад. Никола Обрешков“ – гр. Бургас и Първа частна математическа гимназия (ПЧМГ) ще са първите участници в лятната AI изследователска програма за ученици STARS. В рамките на два месеца учениците ще участват в разработването на най-новите технологии и изследвания в областта на изкуствения интелект и информатиката, а месечната стипендия, която ще получават, ще бъде в размер на 1500 лв.

Повече информация за програмата и начина на кандидатстване за лятото на 2024-а година се намират на следния адрес – https://insait.ai/stars.

INSAIT e първият по рода си институт в Източна Европа, чиято мисия е да утвърди България като дестинация за научни изследвания и иновации на световно ниво в сферата на изкуствения интелект и информатиката.

 

admin

0897 921 381

admin has 121 posts and counting. See all posts by admin

Вашият коментар