Срок до 20 май за кандидатстване за Лицензиране по програмa за развитие и ресоциализация на младите хора

Всяко училище в България има възможност да кандидатства до 20 май в националната кампания по лицензиране в програмата на Наградата и да стане оператор към Фондация “Международна награда на херцога на Единбург – България” чрез попълване на апликационна форма.

Като международна образователна програма Наградата подкрепя личностното израстване на младите хора на възраст между 14 и 24 години в повече от 130 страни, като осигурява възможности за развитие на основни житейски умения, допълващи формалното образование. Водени от стремежа да предоставим възможност на всеки млад човек да развие своя безкраен потенциал, днес в България има над 55 Лицензирани организации и повече от 950 ученици.

Програмата насърчава младите хора да развиват нови интереси и способности като издръжливост, комуникационни умения, аналитичност, както и находчивост при решаване на проблеми и аргументиране. Младежите, вдъхновени от личните си интереси, си поставят предизвикателни цели в четири основни направления: развиване на умения, активна физическа дейност, добороволчество и приключение в природата. С помощта на опитен възрастен в ролята на техен наставник, те постигат целите си, откривайки своята страст и място в света.

Този процес изисква независимост и самодисциплина, както и чувство за отговорност към себе си и околните, който е предпоставка за придобиването на увереност – особено необходима за личностното израстване на участниците.

КАК ДА СЕ ВКЛЮЧИТЕ?

  • Запознайте се със структурата на програмата;
  • Изберете подходящи лица от Вашия колектив, които са готови да развият компетентностите си и да преминат Обучителния курс за Лидери в Наградата, одобрен* от Министерството на образованието;
    *Сертифициращият курс е включен в регистъра на одобрените програми за повишаване на квалификацията на педагогическите специалисти на МОН и носи 1 квалификационен кредит.
    – Новообучените Лидери, с подкрепата на екипа ни, ще представят програмата във Вашето училище и ще запознаят учениците с възможностите и предимствата от Наградата;
    – Започвайки работа с младежите, Лидерите ще им помогнат да построят индивидуалните си програми, а не след дълго ще се срещнем отново на тържествена Церемония по награждаване!
  • Попълнете кратката форма, с която заявявате интереса си.

Още информация за Лицензиране по програмa за развитие и ресоциализация на младите хора с Международната награда на херцога на Единбург – България на:

https://intaward-bg.org/%d0%bb%d0%b8%d1%86%d0%b5%d0%bd%d0%b7%d0%b8%d1%80%d0%b0%d0%bd%d0%b5-%d0%bf%d0%be-%d0%bf%d1%80%d0%be%d0%b3%d1%80%d0%b0%d0%bca-%d0%b7%d0%b0-%d1%80%d0%b0%d0%b7%d0%b2%d0%b8%d1%82%d0%b8%d0%b5-%d0%b8-%d1%80/

 

admin

0897 921 381

admin has 85 posts and counting. See all posts by admin

Вашият коментар